Image

Doğayı Sevin Dişlerinizi Koruyun: Bambu Diş Fırçası

5 Eylül 2023 11:13
Diş Fırçası

Diş Fırçası Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğru diş fırçası, ağız ve diş sağlığının korunmasının temeli olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle diş fırçasının seçiminde titiz davranmak büyük önem taşımaktadır. Fırçanın alınma sürecinde doğru malzemenin özelliklerine ilişkin uzman tavsiyelerini dikkate almak her zaman etkili sonuç verecektir. Diş fırçasının uç kısmının boyutları, fırçanın yumuşaklık derecesi ve sap kısmının açısı son derece önemli detaylar olarak kabul edilmektedir. Sanılanın aksine fırçanın kıllarının sert olmaması gerekmektedir. İdeal yumuşaklıktaki diş fırçası hem diş aralarındaki tartarlara müdahale edebilecek hem de diş etlerine masaj yapabilecektir. Fırçanın uç kısmı çok büyük olmamalı, aynı zamanda sap kısmı da ergonomik bir tutuşa imkan tanıyan açıda üretilmelidir. Son dönemlerde hem insan hem de doğa dostu olarak üretilen bambu diş fırçası modelleri son derece büyük ilgi görmektedir. Doğal bir yapıya sahip olan bambu diş fırçası kimyasal içermediği için ayrıca tercih nedeni olmaktadır.

Doğru Diş Fırçalama Diş Sağlığının Temelini Oluşturur

Diş fırçalama teknikleri, diş sağlığının korunmasında en az fırça ve macun kadar önem taşıyan unsur olarak değerlendirilmektedir. Fırçalamadan etkili sonuç alabilmenin yolu da doğru diş fırçalama tekniklerinin uygulanabilmesi ile mümkün olacaktır. Öncelikle fırçanın 45 derece açıyla tutulması ve diş eti hizasından başlanarak, ağız boşluğuna doğru uygulanması gerekmektedir. Bu aşamada sert hareketlerden kaçınmak, yumuşak ve dairesel hareketlerle fırçalama işlemini yapmak doğru bir teknik olarak kabul edilmektedir. 

Doğru diş fırçalama yöntemi ikinci aşamada aynı şekilde dişlerin iç bölümüne uygulanmalı, dişlere sert davranılmadığından emin olunmalıdır. Diş fırçalama teknikleri son olarak dişlerin çiğneme yüzeyine de uygulanarak, fırçalama işlemi tamamlanmalıdır. Siz de hem ağız ve diş sağlığının önemli bir parçası hem de doğa dostu diş fırçaları arıyorsanız, T-Brush ürünlerini incelemenizde yarar olacaktır.