Image

Diş Teli Kullanımında Ağız Bakımı

5 Eylül 2023 10:39
Diş Sağlığı

Ağız Bakımı 

Ağız bakımı, genel sağlığın korunmasının temel taşlarından biri olarak kabul edilmekte bu nedenle de büyük önem verilmektedir. Uygun malzeme ve tekniklerin kullanılması bakım süreci için son derece büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle de ortodonti tedavisi gören ve diş teli kullananların ağız bakımlarına çok daha fazla özen göstermesi gerekmektedir. Bu süreçte uygulanan yöntemler ve kullanılacak fırça ile temizleme malzemeleri çok daha özenli seçilmelidir. 

Diş teli kullananların ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik atacağı adımları mutlaka bir hekimin tavsiyeleri ışığında şekillendirmeleri gerekmektedir. Dişlerinde tel kullanan hastaların seçeceği fırçanın standart ürünler olmaması son derece büyük önem taşımaktadır. Fırçanın kıl kısmının çok daha yumuşak ve küçük olması gerekmektedir. Bu sayede hem tel zarar görmeyecek hem de tel aralarından dişe ulaşım imkanı daha kolay olacaktır. 

Diş Bakımı Süreci Büyük Önem Taşımakta

Diş bakımı, tel kullanan hastalar için çok daha hassas bir süreç olarak değerlendirilmektedir. Bir yandan dişlere istenen şekil verilmeye çalışılırken, bir yandan bakımın göz ardı edilmemesi tedavinin tamamlayıcı unsuru olacaktır. Bu süreçte belirlenen standart sürelerin altında kalmamak kaydıyla en az günde üç kez fırçalama yapmak gerekmektedir. Ağız bakımı yalnızca dişlerin fırçalanması ile sınırlı tutulmamalı, aynı süreçte dil temizleyici de ihmal edilmeden kullanılmalıdır. Ağız içinde biriken bakterilerin yalnızca diş aralarında olduğunu düşünmek yanlış bir inanıştır. Dil de bakterilerin gelişimi için ideal bir ortam hazırlamaktadır. 

Diş bakımı sürecinin bir parçası olarak dil temizleyici kullanılmalı, dil üzerinde biriken bakterilerden de rutin uygulamalarla kurtulmak gerekmektedir. Ancak bu sayede sağlıklı ağız ve diş yapısına kavuşmak mümkün olacaktır. Siz de ağız bakım ürünleri ile sağlıklı bir yaşama yelken açmak istiyorsanız, T-Brush ürünlerini incelemenizde yarar olacaktır.